RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Вчені назвали ефективні "ліки" від застуди - допомагають краще, ніж антибіотики

Експерти Оксфордського університету назвали несподіваний народний засіб, який краще допомагає при застуді, ніж антибіотики - це мед.

Про це повідомляє Daily Mail.

Експерти сказали, що лікарі повинні порадити пацієнтам з'їсти ложку меду, а не прописувати антибіотики, які можуть сприяти стійкості до протимікробних препаратів.

Вони розглянули дослідження, в яких порівнювалася ефективність меду проти засобів від кашлю, антигістамінних і знеболюючих при лікуванні симптомів інфекції верхніх дихальних шляхів (ІВДП), включаючи кашель і застуду.

В цілому було виявлено, що мед "чудово" полегшує кашель, біль у горлі і закладеність носа - і, на відміну від інших ліків, не має шкідливих побічних ефектів.

Мед в середньому на 36 відсотків більше ефективний для зменшення частоти кашлю, ніж звичайні ліки, і знижує його тяжкість на 44 відсотки більше.

Це по-перше, тому що він містить перекис водню, який надає йому антимікробні властивості. Завдяки цьому він століттями використовувався в традиційній медицині як місцевий антибіотик.

А по-друге, оскільки він густий і липкий, мед надає заспокійливу дію на горло, що може зменшити роздратування і полегшити сухий, лоскотливий кашель.

Також були докази того, що мед скорочує час, необхідний для одужання від ІВДП, до двох днів.

Мед не слід давати дітям у віці до одного року через ризик зараження бактеріями, які можуть виробляти токсини в кишечнику дитини, що може привести до потенційно смертельного дитячого ботулізму.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що дівчина страждала від прищів багато років і раптово знайшла спосіб позбутися від них.