RU  UA

Пожежа під Харковом, чорні скриньки Ан-26 і вибухи в Росії - головні новини 7 жовтня

У Харківській області спалахнула потужна пожежа, фахівці розшифрували "чорні скриньки" літака АН-26 і назвали причину аварії, а в Росії лунають вибухи на складі боєприпасів. Про це і не тільки в підсумковому випуску новин на Апостроф TV.

Пожежа на Харківщині

У Харківській області сталася масштабна пожежа. Спочатку спалахнув сухий очерет на ставку біля селища, а потім вогонь перекинувся на будинки. Через сильний вітер полум'я розповсюдилося на 20 гектарів земель. Пожежа пошкодила чотири будинки, в одній домівці повністю вигорів дах. Наразі вогонь загасили, внаслідок пожежі ніїто не постраждав. У ДСНС припускають, що причиною загоряння могла стати людська необережність, утім не виключають версію умисного підпалу.

Причина катастрофи АН-26

Спеціалісти завершили розшифровку "чорних скриньок" літака АН-26, який розбився на Харківщині 25 вересня. Фахівці повністю відновили зміст розмов під час останнього польоту літака. Зважаючи на зміст розмови між членами екіпажу та керівниками польотів, експерти дійшли висновку, що спрацював датчик падіння тиску. Попередньо це сталося через відмову одного з блоків системи управління двигунами. Урядова комісія з питань розслідування падіння борту виявила грубі порушення як у виконанні польотних завдань, так і в організації навчальних польотів. Розслідування має завершитися найближчого понеділка.

Вибухи боєприпасів в Росії

У Росії пів дня лунають вибухи на військовому складі, де зберігається 75 тисяч тон боєприпасів. Із прилеглих сіл евакуювали населення, а в зону вибуху на розмінування направили піротехніків. Детонування снарядів чути за десятки кілометрів, а від сили вибухів під ногами тряслася земля. Через потужні вибухи у будинках повилітали вікна, ті ж домівки, які знаходяться ближче до військової частини, вщент зруйновані. Офіційної нформації про кількість загиблих та постраждалих немає, однак тамтешні ЗМІ повідомляють, що одна жінка із черепно-мозковою травмою нині перебуває в комі.