RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Роман Клічук став мером Чернівців: хто він і чим займався в минулому

У неділю, 29 листопада, в Чернівцях відбувся другий тур виборів мера міста. Новим главою міста став підприємець Роман Клічук, якого висунула партія "Єдина Альтернатива".

Як повідомляє "Суспільне", результати другого туру виборів в Чернівцях оголосила міська виборча комісія.

За Клічука проголосували 59,54% виборців. За його опонента, Віталія Михайлішина, свої голоси віддали 37,5% жителів міста.

Роман Клічук понад 20 років займається підприємництвом. Був депутатом обласної ради від фракції "Батьківщина". Балотувався до парламенту за списком "Самопомочі", але не пройшов.

Є власником компанії "Рома", яка займається оптовою торгівлею алкогольними напоями, продуктами харчування та тютюновими виробами. Володіє фірмою "Гойра груп", яка об'єднує кілька ресторанів.

У квітні 2016 Клічук став членом виконавчого комітету. У березні 2018 він прийняв рішення вийти з його складу. Свій крок він пояснив тим, що "голосування на виконкомі були грою на камеру", а його члени не дотримувалися попередніх домовленостей.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Чернівцях кандидат у депутати після програшу на місцевих виборах забрав бруківку, яку раніше сам подарував жителям і якою збирався мостити доріжку в рамках передвиборної кампанії. Кандидат образився на те, що за нього проголосували тільки три жителя будинку.