RU  UA

Рада може зібратися на позачергове засідання: що будуть обговорювати депутати

Наступного тижня Верховна Рада може зібратися на позачергове засідання, щоб затвердити Держбюджет-2021 у другому читанні і прийняти його в цілому.

Про це в ефірі Апостроф Live на телеканалі Апостроф TV заявила народний депутат від фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

За її словами, про це йшлося на нараді представників фракцій у голови Верховної Ради Дмитра Разумкова.

"Бюджет, швидше за все, буде розглядатися не на цьому пленарному тижні або наступного. Також залишається варіант скликання позачергового засідання на наступному тижні спеціально для того, щоб затвердити бюджет у другому читанні і прийняти його в цілому", - повідомляла народний депутат.

Під час засідання у Разумкова також було обговорено низку законопроектів від президента про підтримку бізнесу. "Наскільки я розумію, є підтримка всіх фракцій, щоб прийняти їх на цьому тижні", - зауважила Євгенія Кравчук.

Також нардеп від "Слуги народу" підкреслила, що до кінця року на пленарних тижнях потрібно прийняти законопроекти, які вирішують конституційну кризу і повертають електронне декларування. До законопроекту президента, яким пропонується повернути кримінальну відповідальність за недостовірну інформацію в деклараціях, є зауваження у народних депутатів з різних фракцій.

"Очевидно, буде якийсь доопрацьований варіант в комітеті. Але, знову ж таки, це питання буде обговорюватися", - зазначила вона.

Як повідомляв "Апостроф", Кабінет міністрів України на своєму позачерговому засіданні схвалив доопрацьований проект Державного бюджету-2021.