RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Названо смертоносні "аксесуари" в авто - їх використання може коштувати життя

Іноді автомобільні аксесуари дозволяють перетворити стандартне авто в унікальний екземпляр, який відповідає всім вимогам свого власника. Однак бувають випадки, коли аксесуари тільки шкодять і можуть бути небезпечні для життя.

Про це розповіли журналісти Авто Dream.

Водіям не рекомендується використовувати ліфт-комплект, який зміщує центр ваги автомобіля. Відповідно до законів фізики, цей комплект робить транспортний засіб менш стійким.

Також слід забути про кольорові протитуманні фари. Експерти з'ясували, що протитуманні фари не білого кольору можуть відволікати зустрічних водіїв, тим самим підвищуючи ризик зіткнення.

Екрани телевізорів в транспортному засобі створені тільки для розваги пасажирів. Не рекомендується використовувати їх водіям, вони відволікають від дороги і можуть спровокувати ДТП. Навіть в разі, якщо водій відволікся на секунду, це може призвести до сумних наслідків.

Це ж можна сказати і про навігатори, які були створені для того, щоб допомогти водіям орієнтуватися на місцевості. Однак статистика показує, що відсоток водіїв, які відволікаються під час водіння, вище серед користувачів GPS, ніж серед користувачів карт.

Напої не належать до аксесуарів, але водії дуже часто купують спеціальні прилади для утримування чашок. Напої, які містяться в таких чашках, становлять небезпеку для водія. Іноді аксесуари не витримують напруги і розливають напій, який відволікає водія і призводить до незворотних наслідків. Саме тому підставки для напоїв потрапляють під заборону.

Музичний клаксон також відноситься до аксесуарів, які не бажано мати водієві. Відтворення музичних композицій замість звичайного гудка може відвернути водія, а не попередити його про небезпеку. Найчастіше такі помилки призводять до фатальних наслідків.

Як писав "Апостроф" раніше, в Європі назвали найкращі авто з пробігом.