RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Царство крижаних будинків: з'явилися приголомшливі фото міста-примари за Полярним колом

Британська фотограф Марія Пассер відвідала селище, розташоване на північ від Полярного кола на відстані 18 км від Воркути (Республіка Комі Російської Федерації) і зробила вражаючі знімки покинутих будівель, в яких тепер панує сніг, лід і холод.

Відповідні знімки опубліковано у виданні The Atlantic.

У підписі до знімків говориться, що в цьому вугільно видобувному регіоні зменшилася вдвічі кількість робочих шахт, тому тисячі людей залишають промислові міста і селища, кидаючи напризволяще величезні житлові квартали радянських часів. Щозими сніг і лід покривають те, що раніше було житловими кімнатами, офісами і спальнями людей.

Одним з міст-примар стало покинуте селище Цементозаводське. На знятих кадрах видно, що на вікнах будинків з'явилися бурульки, в під'їздах виросли цілі "сталактити", все навколо занесено снігом.

Фотограф зазначила, що в Воркуті температура повітря може опускатися до -50 градусів за Цельсієм в найхолодніші зимові місяці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Республіці Комі (Росія) заєць, тікаючи від вовка, пробрався на територію покинутого аеропорту і зумів перехитрити свого переслідувача.