RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

"Перевертень" терористів: на роботу в МВС влаштувався бойовик "ЛНР", відео

Співробітники Служби безпеки України викрили і затримали колишнього бойовика ЛНР, який переїхав на підконтрольну українській владі територію через РФ і влаштувався на роботу у структуру Міністерства внутрішніх справ.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Служби безпеки України.

Чоловік, який раніше на території ОРДЛО був оперативним співробітником так званої "спецслужби" терористів "МДБ" ЛНР, незаконно обійняв посаду адміністратора одного з територіальних сервісних центрів МВС у Херсонській області.

В ході досудового слідства правоохоронці встановили, що колишній бойовик під час оформлення на роботу в структуру МВС надав сфальсифіковані документи. За оперативною інформацією, він мав можливість шпигувати і передавати інформацію із закритих баз даних України представникам бойовиків.

Також співробітники СБУ встановили, що чоловік упродовж 2015-2016 років вербував громадян по обидві сторони лінії розмежування і залякував проукраїнськи налаштоване населення.

Правопорушника затримали в одному із житлових районів Нової Каховки на Херсонщині.

"У ході санкціонованих обшуків за місцем проживання та в офісі оперативники виявили документи, які будуть долучені до доказової бази. Також вилучено дві тротилові шашки із електродетонаторами", - йдеться в повідомленні.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за: ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України); ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань); ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв "Апостроф", поліція викрила зловмисників, які незаконно за підробленими документами ввезли в Україну і поставили на облік понад 600 вагонів з Російської Федерації.