RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Апеляція на рішення ОАСК, яке захищає Коломойського: активісти закликали на акцію під суд

21 вересня о 12:00 Шостий апеляційний адміністративний суд розгляне апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва про заборону використання в справі АМКУ зібраних НАБУ доказів щодо можливого існування "паливного картелю Ігоря Коломойського".

Навесні 2021 Комітет оштрафував 174 компанії за цінову змову на 4,7 млрд гривень. Найбільші штрафи у "Укртатнафти" олігарха Ігоря Коломойського – 2,3 млрд та напівдержавної "Укрнафти", контроль над якою у ЗМІ приписують Коломойському – 2,37 млрд грн.

На підставі отриманих від НАБУ матеріалів, відомство встановило, що господарською діяльністю компаній, в тому числі цінами на АЗС, "керували з єдиного центру", а за наслідком "ціна пального на АЗС була завищеною".

Рух опору капітуляції вказує, що "цей суд може стати іскрою для підриву довіри Заходу, а відповідно співпраці. Бо поки президент розповідає казки про стратегічне партнерство з США, в Україні на найвищому рівні захищають інтереси людини, яка в Штатах перебуває під слідством".

Тому активісти закликають своїх прихильників і небайдужих громадян підтримати їх протест під стінами суду у вівторок, 21 вересня. Акція починається о 11:30. Посилання на подію у Facebook.