RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

День Казанської ікони Божої Матері: історія свята

Щорічно 21 липня і 4 листопада православні християни відзначають велике свято - День Казанської ікони Божої Матері. У православ'ї образ Матері Божої Діви Марії є одним із найбільш значимих та шанованих.

З нагоди цієї важливої дати у церковному календарі портал "Апостроф" вирішив розповісти коротку історію виникнення цього свята.

Пресвята Богородиця Діва Марія є однією з найбільш шанованих постатей у православ'ї, як і у всьому християнстві.

Щороку православні християни відзначають День Казанської ікони Божої Матері. Причому цьому чудотворному образу присвячують два дні на рік – 21 липня та 4 листопада. У східноєвропейських християн цей образ набув величезної любові та поваги.

У народі вірять, що ця ікона має безліч чудотворних і лікувальних властивостей.

Її перше явлення нібито відбулося 21 липня 1579 року. За переказами, на той час у Казані сталася сильна пожежа. Вона знищила багато будинків. Тоді Богородиця тричі явилася 9-річній доньці купця і розповідала про свою ікону на згарищі будинку.

Спочатку розповіді дівчинки ніхто не надав особливого значення. Але коли образ Діви Марії з'явився втретє, її мати погодилася піти у вказане місце. Там було знайдено дуже гарну ікону, яку зовсім не зачепив вогонь. З того часу з цією іконою було пов'язано безліч чудес на кшталт зцілення людей.

У цієї ікони прийнято просити здоров'я, лікування важких хвороб, благополуччя. Їй моляться для позбавлення від скорботи та смутку. Казанська ікона Богоматері вважається покровителькою жінок. У неї просять заступництва сім'ї, здоров'я для дітей та чоловіка, легких пологів.

Раніше ми також публікували список всіх свят і постів листопада 2021 року.