RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Дружини захисників Маріуполя звернулися до лідера КНР із проханням про допомогу: подробиці

Дружини бійців "Азовсталі", які опинилися всередині окупованого заводу, звернулися до голови КНД Сі Цзіньпіна з проханням застосувати процедуру extraction для їхніх чоловіків.

Про це вони повідомили на брифінгу у суботу, 14 травня.

Зазначається, що відповідні листи вже надіслала українська влада. Окремо також надсилатимуть свої звернення рідні захисників Маріуполя.

Своїм жестом сім'ї військовослужбовців демонструють своє бажання бачити Китай гарантом порятунку бійців ЗСУ, які понад два місяці захищають місто. При цьому вони не заперечують, що Туреччина має стати третьою стороною у процедурі вилучення. Навіть самі бійці з "Азовсталі" розуміють, що екстракція у цьому напрямі є найбільш ймовірною.

"Це і географічно реально. Але потрібен гарант, і ми сподіваємося, що ним стане Китай", - кажуть рідні військових.

У той же час, пропозиція, яку висуває Володимир Путін, сім'ї вважають неприйнятною – глава Кремля хоче, щоб захисники Маріуполя здалися в полон, при цьому не дає жодних реальних гарантій на збереження їхніх життів і здоров'я.

"Екстракція означає, що бійці будуть виведені на територію іншої країни з гарантією того, що більше не братимуть участі у війні. Зазначу, що вони і так настільки поранені, і покалічені, що для них просто неможливо далі протистояти такій навалі. І ми просимо світ долучитися, дати гарантії, що під час евакуації з "Азовсталі" наші воїни не будуть убиті", – пояснює дружина одного з військових Наталія Зарицька.

Рідні захисників бачать в екстракції єдиний можливий вихід.

"У полоні немає жодних гарантій, що вони виживуть. Екстракція – зараз порятунок наших бійців", – резюмувала одна із дружин бійців.

Раніше ми писали, що російські військові під прикриттям обстрілів намагаються землею прорватися всередину заводу "Азовсталь" у багатостраждальному Маріуполі, де знаходяться українські поліцейські, прикордонники та бійці ЗСУ.