RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Бухло, тачки та безнадія: штучний інтелект вирахував окупанта, який покинув фото під Києвом

Російські окупанти ніколи не відрізнялися "розумом та кмітливістю", як говорилося у відомому радянському мультфільмі - під час перебування в Ірпені Київської області один з них пограбував квартиру місцевої мешканки та залишив у приміщенні своє фото.

Про це повідомив у Telegram Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Уродженець Ростова-на-Дону, 26-річний Микита Третьяков, пограбував квартиру мешканки Ірпеня Валерії – перед тим, як піти з її будинку, він сфотографував себе на Polaroid. Окупант не знав, що фото на даному пристрої проявляється згодом, тому воно так і залишилося в гаджеті.

Завдяки цьому фото вдалося виявити сторінку Третьякова у соціальній мережі "ВКонтакті". Як зазначив Федоров, його сторінка виглядає дуже типово для мешканця Росії – автомобілі, служба в армії, напівзруйновані будинки, алкоголь із друзями.

У цей час сторінка окупанта в соцмережі недоступна. Мабуть, він або обмежив доступ, або зовсім видалив її.

А ось так виглядає житловий комплекс "Грін Ярд" в Ірпені після відходу російських агресорів - вони мешкали там три тижні. Там же до вторгнення жила і Валерія, жінка, квартиру якої пограбував Третьяков та у квартирі якої залишив свій "фейс" - фото опублікувала "Українська правда".

Раніше ми повідомляли про те, як в Україні закінчив свій життєвий шлях російський окупант і мародер, танкіст із Бурятії, який викрав кілька смартфонів та 300 гривень.