RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Окупанти величезними колонами продовжують вивозити з України зерно: фото та відео

Російські окупанти продовжують незаконно вивозити українське зерно з окупованих територій до анексованого Криму, що є черговим воєнним злочином країни-терориста Росії. Блокування морських портів та викрадення зерна росіянами загрожує світу голодом.

Програма "Схеми" опублікувала супутникові знімки колон вантажівок, які прямували в бік Криму 17 червня.

17 червня, у суботу, супутник Planet Labs зафіксував рух колон вантажівок, які їхали з тимчасово окупованих українських територій до анексованого Криму. Як пишуть "Схеми", на шляху до пропускного пункту Чонгар нарахували близько 100 вантажівок. Водночас це не перший випадок, коли супутник фіксує, як країна-терорист Росія вивозить українське зерно.

Також очевидці зафіксували на відео, як росіяни колонами вивозять зерно з Мелітопольського та Василівського районів Запорізької області.

Раніше "Апостроф" повідомляв, російська політика розорення України за 100 років не змінилася - вона варварська, загарбницька та мародерська в усі часи. Розвідка оприлюднила архівний документ, у якому українці в еміграції закликають світ не купувати викрадене українське зерно в "Совєтів", оскільки в такий спосіб вони підтримують радянську окупацію України.

Також "Апостроф" показував наслідки мінування росіянами українських полів, через що вони стали непридатними для обробітку. Це загрожує продовольчій безпеці України.