RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

Рашисти наступають під Лисичанськом та Бахмутом: свіже зведення Генштабу ЗСУ

Повномасштабна війна в Україні триває 126-ту добу і, як і раніше, ворог намагається досягти успіху хоча б на одному напрямку, отримуючи потужну відсіч від ЗСУ.

За даними Генштабу ЗСУ, найактивніше ворог діє Бахмутом і на Лисичанському напрямку з метою оточення міста Лисичанськ.

На Волинському та Поліському напрямках триває перевірка бойової готовності збройних сил республіки Білорусь. З 28 червня по 16 липня на Гомельщині сплановано проведення військових зборів із військовозобов'язаними. Як і раніше, залишається загроза авіаційних та ракетних ударів з території республіки Білорусь по об'єктах території України.

На Сіверському напрямку помічено близько трьох батальйонних тактичних груп зі складу 1-ї танкової та 20-ї загальновійськової армій та підрозділів повітряно-десантних військ. Також неподалік державного кордону України ворог продовжує розгортання реактивних систем залпового вогню "Град".

На Харківському напрямку ворог сконцентрований на утримання раніше зайнятих позицій.

На Слов'янському напрямі ворог основні зусилля зосередив на веденні штурмових дій з метою виходу на кордон Богородичне – Краснопілля, щоб потім пробитися у бік Барвінкового та Слов'янська.

На Лисичанському напрямку ворог продовжує наступ у бік Волчоярки – Верхньокам'янки, а на Бахмутському напрямку веде наступ у напрямках Мідна Руда – Клинове.

На Авдіївському, Курахівському та Запорізькому напрямках активних дій ворога не зафіксовано.

На Південнобузькому та Таврійському напрямках ворог кинув сили на утримання раніше зайнятих рубежів, щоб наші війська не змогли провести контрнаступних дій у Херсонській та Миколаївській областях.

На Криворізькому напрямку ворог перемістив у певний район одну батальйонну тактичну групу.

В акваторії Чорного моря помічені три носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

Водночас ЗСУ продовжують завдавати ударів з повітря по скупченню живої сили та військової техніки супротивника на певних напрямках.

Раніше повідомлялося, що Збройні сили України успішно відбили дві спроби наступу російських окупантів у Харківській області. Загарбники, зазнавши втрат у техніці та живій силі, відійшли на колишні рубежі.