RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Новим прем'єром може стати Ростислав Шурма - ЗМІ

Заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма є головним претендентом на заміну чинному прем'єр-міністрові Денису Шмигалю.

Про це йдеться у статті "Української правди" "Кабмін миру та війни. Як Зеленський переріс свій уряд".

Як зазначають журналісти, восени Кабмін може очікувати на переформатування, а Шмигаля - звільнення, оскільки чинний уряд "не встигає бігти за Зеленським". Серед кількох варіантів заміни головним із великим відривом називають саме Ростислава Шурму.

"Перший – це заступник голови ВП Ростислав Шурма... До роботи в ОПУ був гендиректором заводу "Запоріжсталь", - пише УП.

Джерела видання зазначають високу ймовірність призначення Шурми найближчим часом, натякаючи, що питання "практично вирішене". Також журналісти нагадали, що в ролі заступника голови ОП Шурма сьогодні фактично тягне на собі більшість економічних завдань Кабміну.

Раніше це видання називало Шурму неформальним лідером так званої "групи лібералів", куди, крім нього, входять голова Міністерства цифрової трансформації й віцепрем'єр Михайло Федоров, перший віцепрем'єр-міністр економіки Юлія Свириденко та міністр інфраструктури Олександр Кубраков. Журналісти писали, що ця група є опорою для президента та розробляє ті візії, які не здатний генерувати Кабмін – зокрема, конкретні плани реформи держуправління, перспективи відновлення України та інші "глибинні речі".

Крім Ростислава Шурми, можливими варіантами заміни Дениса Шмигаля в УП називають Юлію Свириденко та Олександра Кубракова, за якими, як пише ЗМІ, "не відчувається справжнього лідерства". А також міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, який, за словами джерел ЗМІ, "дуже хоче бути прем'єром", але не має "історії успіху".