RU  UA

Кінець ядерного стримування: до чого призведе удар ТЯЗ по Україні

Застосування Росією тактичної ядерної зброї у війні проти України означає кінець режиму ядерного стримування та призведе до катастрофічних наслідків.

Про це директор Центру армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак розповів в ефірі Апостроф TV.

За його словами, Путін поспішає з "референдумами" на окупованих територіях. Він боїться, що стрімкі атаки ЗСУ можуть значно змінити ситуацію на фронті і відбити території, які він намагається анексувати.

Також він хоче пригальмувати постачання Україні сучасних озброєнь. Його бажання - протриматися без значних втрат до кінця року. Його війська деморалізовані і пошматовані. І він хоче перенести основний тягар війни на 2023 рік, щоб мати час роздобути якесь озброєння в Ірані, Північній Кореї тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити в разі ядерного удару: покрокова інструкція.

Крім цього Путін сподівається на перемогу республіканців в Конгресі США, розраховуючи, що вони пригальмують допомогу. Можливо тому і президент Байден так поспішає з допомогою. Більше того, він розраховує на вступ Білорусі у війну, але Лукашенко, скоріше за все, упиратиметься всіми способами, бо це означатиме його кінець.

У той же час стало відомо, що ведуться переговори з Південною Кореєю про закупівлю озброєння на 3 мільярди доларів для України. Зокрема там будуть ПЗРК Chiron, створені на базі "Ігли", але набагато досконаліші. Проте США поки що не готові надавати Україні танки, літаки та далекобійні ракети для HIMARS.

"Тактична ядерна зброя не змінить ситуацію на полі бою. Але розблокує ситуацію з ядерним стримуванням. В цьому випадку є ймовірність якихось дій з боку США. Якщо цього не станеться, це означатиме кінець режиму ядерного стримування і призведе до катастрофічних наслідків", - заявив Бадрак.

Нагадаємо, в ефірі Апостроф TV відомий політолог і публіцист, який багато років проживає у США, Андрій Піонтковський розповів, що Путін люто помахав "ядерною дубиною", але раптово його затиснули.