RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Куди б зайшла еволюція при виживанні динозаврів: фото та відповідь вченого

Динозаври навряд чи змогли б еволюціонувати, відкрити теорію відносності і полетіти на Місяць, якби на Землю не впав астероїд.

Подібні міркування озвучив британський учений із Університету Бата Ніколас Лонгріч.

Зокрема, експерт вирішив уявити, що відбувалося б на Землі, якби динозаври не загинули через падіння величезного астероїда.

Читайте також: Вчені відкрили загадку мумії динозавра, який жив 67 млн років тому: фото

Лонгріч запропонував поміркувати про те, що стародавні тварини змогли еволюціонувати, відкрити теорію відносності та полетіти на Місяць, як це зробили люди.

"І ці вчені-динозаври могли б міркувати про те, що було б, якби ссавці захопили планету. Може це звучить як наукова фантастика, але в даному контексті спливають питання про шляхи розвитку еволюції. Люди з'явилися випадково або все-таки поява розумних істот обов'язково мало статися?" - запитав британський учений.

Разом з цим, Лонгріч сумнівається в правдоподібності теорії про те, що динозаври могли еволюціонувати у прямохідних розумних істот з великим мозком і довгими пальцями на руках.

За його словами, соціальне життя колишніх жителів Землі згодом ставало все більш складним, і зараз у розпорядженні фахівців мало натяків на те, що вони могли перетворитися на розумних істот, якби не вимерли після падіння астероїда.

"Можливо у динозаврів і став би мозок більшим, але точно вони не змогли б стати розумними. Хоча вони могли б домінувати на планеті, що завадило б бурхливому розвитку ссавців. Але така ймовірність дуже низька", - додав учений, розмірковуючи про можливу еволюцію динозаврів на Землі.

Раніше ми розповідали, що на дні океану дослідники знайшли "заповідник" з невідомими істотами.