RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Героїчна оборона ЗСУ на Донбасі та потужний удар по ворогові в Запорізькій області: зведення Генштабу

Станом на двісті сімдесят восьму добу героїчного протистояння українців російським загарбникам ворог намагається стримати просування ЗСУ, а також переміщує особовий склад та військову техніку для комплектування підрозділів, що зазнали втрат.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Зазначається, що можливе часткове перекидання окремих підрозділів ворога з Білорусі після набуття ними бойових спроможностей.

Читайте також: Ворог усю ніч обстрілював Дніпропетровську область: прилетіли десятки снарядів

Протягом доби українські бійці відбили ворожі атаки у десяти напрямках на Донеччині у той час, як противник продовжував порушувати норми ведення війни, завдаючи ударів по об'єктах цивільної інфраструктури на Запоріжжі на Дніпропетровщині, а також обстрілюючи позиції українських військ. Загроза ракетних ударів російських окупантів по об’єктах критичної інфраструктури по всій території України зберігається.

У Генштабі наголошують, що на Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Противник мінометами та артилерією обстрілював населені пункти на Сіверському та Слобожанському напрямку.

На Куп’янському напрямку противник обороняється, а на Лиманському зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій, здійснюючи обстріли з усього спектру артилерії по районах населених пунктів Макіївка, Невське і Білогорівка Луганської області та Ямполівка і Торське на Донеччині.

На Бахмутському та Авдіївському ворог продовжує зосереджувати свої сили на веденні наступальних операцій - вогневого ураження з танків та артилерії зазнали обʼєкти в районах населених пунктів Серебрянка, Спірне, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Веселе, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Курахове, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли по районах населених пунктів Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка, Золота Нива та Нескучне Донецької області.

У Запорізькій області окупаційні війська РФ обстрілюють населені пункти з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, а також завдають ударів по позиціях Сил оборони.

На Криворізькому та Херсонському напрямках окупанти в позиційній обороні. Не припиняють артилерійських обстрілів підрозділів наших військ і населених пунктів на правому березі річки Дніпро, зокрема міста Херсон.

У Генштабі стверджують, що ворог продовжує зазначати суттєвих втрат – зокрема зафіксовано удари по об’єкту рашистів у районі Енергодару, а також знищено 6 одиниць військової техніки різного типу та поранено близько 30 військовослужбовців. В районах населених пунктів Пологи та Чернігівка Запорізької області, в результаті дій Сил оборони, близько 80 загарбників отримали поранення. Кількість загиблих окупантів уточнюється. Окрім цього, у населеному пункті Гола Пристань знаходиться близько 30 одиниць пошкодженої військової техніки противника на ремонті.

Ворог продовжує дискредитувати ЗСУ, обстрілюючи населені пункти та перекладаючи провину на українські війська. Окрім цього противник розповсюджує дезінформацію, що громадян України зі звільнених територій затримують українські військові для збільшення обмінного фонду, звинувачуючи їх у співпраці з окупантами.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили 4 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також один інший важливий військовий об’єкт ворога.

Раніше ми писали, коли переговори України з Росією є ймовірними.