RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Суд ухвалив гучне рішення щодо мера Чернігова

Суд прийняв рішення щодо мера Чернігова Владислава Атрошенка - його позбавили права обіймати посаду на рік, також він має заплатити штраф.

Про це повідомила прес-служба Національного агентства України щодо протидії корупції.

Рішення виносив Яворівський районний суд Львівської області: Атрошенка звинуватили у тому, що він діяв в умовах конфлікту інтересів.

Читайте також: НОК залишається в руках у регіоналів: Шевченка та Беленюку знайшли заміну.

За даними НАЗК, у серпні 2022 року Атрошенко віддав розпорядження своєму водієві вивезти автомобіль дружини Tesla Model X за кордон. Зазначається, що водій забезпечує транспортне обслуговування міського голови виключно у межах виконання ним посадових обов'язків.

А вже у вересні НАЗК склало протокол із конфлікту інтересів у Чернігівського міського голови за ч.ч. 1, 2 ст. 172–7 Кодексу України про адміністративні правопорушення ( Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

Крім позбавлення права обіймати посади на державній службі, Атрошенко за рішенням суду має сплатити штраф у розмірі 6 800 гривень.

Пізніше сам Атрошенко звернувся до Володимира Зеленського, мешканців Чернігова та українців - воно опубліковане на сторінках політика в соцмережах. Він заявив, що нікуди не піде з посади і подаватиме апеляцію.

Раніше ми повідомляли, що національну акціонерну компанію "Нафтогаз України" очолив Олексій Чернишов замість раніше звільненого Юрія Вітренко.