RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

ЗСУ завдали серйозних втрат ворогові на Луганщині: зведення Генштабу за вечір 9 грудня

За минулу добу в Україні ліквідовано ще 310 загарбників, але ворог продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступу на Бахмутському напрямку, а на Лиманському та Авдіївському напрямках намагається покращити тактичне положення.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗС України.

Протягом доби російські окупанти завдали 4 ракетних та 9 авіаційних ударів. Зафіксовано і 25 ворожих обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Читайте також: Обстрілюють лікарні та морги: у Херсоні розповіли, по чому найбільше б'ють окупанти

Противник продовжує втрачати живу силу. Протягом минулої доби до центральної міської лікарні міста Кадіївка Луганської області було доправлено до 50 поранених найманців зі складу приватної військової кампанії.

Разом з тим, в окремих регіонах Російської Федерації тривають заходи з мобілізації. Так, зокрема, військовозобов’язаним в Самарській області продовжують вручати повістки.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за поточну добу уразили 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки.

Нагадаємо, "Апостроф" інформував, що наприкінці зими у Росії вже не залишиться якісної техніки, а от ЗСУ може накопичити достатньо сил та засобів, щоб вибити окупантів з нашої території.