RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Зникнення мобільного зв'язку під час блекауту: українцям дали пояснення

Разом із електроенергією в містах і селах часто зникає і мобільний зв'язок, а також мобільний інтернет.

Про причини цього розповів речник Держспецзв'язку Володимир Кондрашов для 24 каналу.

За його словами, не кожна базова станція мобільних операторів забезпечена резервними джерелами живлення на випадок відключення електроенергії, і без енергоживлення станції працювати не можуть.

Читайте також: Як налаштувати домашній інтернет і вийти на зв'язок, коли немає світла: п'ять способів

"До повномасштабного вторгнення кожна з них мала певні правила резервування, витривалість роботи під час відключення світла. Це було зроблено за допомогою акумуляторів. Розрахована базова станція приблизно на 3 години роботи", – пояснив Кондрашов.

У великих і навіть малих містах, коли відключається електрика, українці масово переключаються на мобільний інтернет й активно телефонують, а це вичерпує заряд базової станції мобільного зв'язку. Наприклад, запас енергоживлення на 3 години витрачається за 30 хвилин.

"Це проблема. Тому ми просимо максимально скоротити кількість розмов та споживання контенту під час відключення світла. Якщо ви зменшите перегляд відео та фото, вимкнете автозавантаження файлів у месенджерах, ви даєте можливість комусь додзвонитися до близьких, викликати екстрені служби тощо", - наголосив речник.

Варто зауважити, що мобільні оператори продовжують резерувати вузлові базові станції, встановлючи на них генератори, однак для цього потрібен час, а ще розуміння ситуації від українців.

"Саме тому від кожного з нас залежить те, скільки пропрацює зв'язок на таких незарезервованих станціях. Це банально питання економії", – наголосив представник Держспецзв'язку.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що мобільні оператори знайшли спосіб "боротьби" з блекаутами в Україні.