RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Заощадити можна навіть на генераторі: чи можна встановити на нього ГБО і скільки це коштує

Україна продовжує жити в умовах частих та тривалих відключень електроенергії, багато хто вирішує цю проблему за допомогою генератора. Для побутових потреб найчастіше обирають моделі потужністю до 5,5 кВт із бензиновим двигуном, які споживають від 0,5 до 1,7 л бензину на годину, проте на бензиновий генератор також можна встановити газобалонне обладнання.

Про це пише "АвтоЦентр".

Установка ГБО на генератор здешевить його використання та дасть на вибір вже два варіанти палива, на випадок, якщо з одним із них будуть перебої.

Як розповів фахівець, який має багаторічний досвід роботи з ГБО, встановити його на бензиновий генератор цілком реально. Як правило, невеликі генератори, потужністю 5-6 кВт оснащені одноциліндровим мотором з карбюраторною системою живлення. На них можна просто встановити ГБО першого покоління.

Читайте також: Як правильно вибрати і використовувати генератор: головні правила для новачків

Єдиною проблемою, за словами фахівця, може стати повітряне охолодження. Однак, оскільки потужність невелика, то можна використовувати редуктор без підігріву, спочатку призначеного для мопедів з невеликою потужністю. Така система здатна працювати від побутового пропанового балона на паровій фазі газу. Сума, яка знадобиться для такого переобладнання – близько 12 тисяч гривень.

Раніше "Апостроф" розповідав, який саме бензин можна використовувати для генераторів.