RU  UA

"Чмобіків" не цікавить Херсон, їм потрібні пралки та медальки: журналістка розповіла про цілі російських "ваньок"

Російські мобілізовані йдуть на війну з Україною заради медалей, грошей та пральних машин, але ніхто в росії не думає, що вони там загинуть, бо сприймають це як гру.

Про це в ефірі Апостроф TV розповіла російська опозиційна журналістка і засновниця руху "Русь сідящая" Ольга Романова.

"Дуже багато хто в росії досі вважає що війна йде не по-спра́вжньому. Це в Україні кожен знає, що таке війна, а в росії, оскільки вся правда про війну оголошується фейком, то народ справді не знає, що відбувається. Їм здається, що ллється якась журавлина кров, десь там далеко пострілюють і нічого страшного. У нас не повідомляється про втрати, про проблеми на фронті. Ось подивіться на повідомлення про звільнення українськими військовими Херсона. Когось у Росії це зворушило? Ні. Туди Херсон, сюди Херсон, ну й гаразд. А скільки за цим стоїть життів, нікому на думку не спадає", - каже росіянка.

Через те, що росіяни сприймають війну, як дитячу гру, вони не переймаються життям своїх рідних і близьких, яких відправили на фронт, і не вийдуть протестувати.

"Я бачу, що кожен українець переживає за втрати своїх. Вони теж не оголошуються, але цілком зрозуміло, що це тисячі життів і Україні дорогий кожен загиблий. А в росії про це не говорять, бо все це здається для них дитячою грою. Тому тут не будуть кричати: поверніть наших синів. Вони туди їдуть за медалями, за грішми, за пральними машинами, за славою. А ніхто не думає, що їхній син, чоловік, брат може загинути", - зазначила Романова.

Як повідомляв "Апостроф", до того, що російських окупантів відправляють на війну в жіночих пальто, лакованих туфлях і штанах зі стрілкою їм ще дають на додачу музичні інструменти – це робиться з метою підняття бойового духу.