RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Коли буде новий наступ Росії: Резніков зробив важливу заяву

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що Російська Федерація серйозно готується до повторного наступу вже на початку наступного року.

Про це він заявив в інтерв'ю The Guardian.

За словами міністра, російські призовники готуються щонайменше три місяці. Це означає, що командування окупаційних військ намагається розпочати нову хвилю наступу, ймовірно, у лютому 2023 року: таке було у лютому 2022 року.

Читайте також: Новий наступ на Київ, мобілізація та "держиморда" Суровікін: що сказав Залужний в інтерв'ю The Economist

І хоча Україна зараз здатна успішно відбивати ракетні атаки, спрямовані на об'єкти критичної інфраструктури, є докази того, що Кремль готує новий широкий наступ, наголосив Резніков.

Не оминув міністр увагою і часткову мобілізацію в Росії: за його словами, половина з 300 тисяч "мобіків" після проходження мінімальної підготовки використовується для поповнення втрат на полі бою, а решту бережуть і ретельно готують для майбутніх наступальних операцій. Він додав, що друга частина мобілізованих - а це близько 150 тисяч осіб - вже готується в різних навчальних центрах.

Резніков очікує, що Росія продовжить мобілізацію і після нинішньої хвилі, а тактику російської армії він назвав "м'ясорубкою" (коли в бій кидають якнайбільше людей, сподіваючись переважити менші за чисельністю українські війська).

Нагадаємо, раніше головком ЗСУ Валерій Залужний розповів про те, що Росія готує близько 200 тисяч нових військових для чергового походу на столицю України. Великий наступ можуть розпочати взимку чи навесні 2023 року.