RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Окупанти можуть піти з Каховки до кінця року: зведення Генштабу ЗСУ

Станом на суботу, 17 грудня, на 297-й день повномасштабного російського вторгнення в Україну, російські окупанти відводить частину своїх військ з Каховки та Нової Каховки на Херсонщині в район селища міського типу Нижні Сірогози, у бік тимчасово захопленого Мелітополя. Загарбники розповідають мешканцям Каховки, що вони залишать місто до кінця року, а тому пропонують переїжджати їм до тимчасово окупованого Криму.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Нас не зламати: Залужний повідомив, скільки і яких ракет збила ППО 16 грудня

"Противник здійснює передислокацію окремих підрозділів та відводить частину своїх військ з Каховки та Нової Каховки Херсонської області в район населеного пункту Нижні Сірогози. Серед місцевих жителів військовослужбовці поширюють інформацію, що Каховка буде залишена російськими військами до кінця цього року, тому, лояльним до окупантів місцевим, пропонують переїзд до тимчасово окупованого українського Криму", - зазначається у повідомленні.

Крім того, на Луганщині окупанти продовжують тиснути на місцевих підприємців, примушуючи їх зробити перереєстрацію свого бізнесу за російським законодавством.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Також ворог під час масованого ракетного удару по цивільній та енергетичній інфраструктурі України випустили 98 ракет та понад 65 разів обстріляли з РСЗВ.

Також російська армія обстріляла:

  • На Сіверському та Слобожанському напрямках з артилерії - Гай Чернігівської області; Гаврилова Слобода, Середина-Буда, Яструбине і Кіндратівка на Сумщині та Стрілеча, Стариця, Амбарне, Вільхуватка, Дворічна і Красне Харківської області.
  • На Куп’янському напрямку - райони Синьківки, Орлянки, Табаївки, Берестового і Вишневого Харківської області та Володимирівки і Стельмахівки на Луганщині.
  • На Лиманському напрямку - поблизу Макіївки, Площанки, Червонопопівки, Діброви та Гірського Луганської області.
  • На Бахмутському та Авдіївському напрямках зафіксовані обстріли у районах понад 25 населених пунктів, серед яких Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Веселе, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Залізне, Мар’їнка і Первомайське на Донеччині.
  • На Новопавлівському напрямку - Богоявленка, Нескучне, Пречистівка та Вугледар Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках з артилерії по цивільній інфраструктурі населених пунктів вздовж правого берега річки Дніпро - понад 35 населених пунктів, серед яких Плавні, Гуляйполе, Дорожнянка, Ольгівське і Нікополь Запорізької області та Чорнобаївка, Антонівка, Херсон і Милове на Херсонщині.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

За даними Генштабу ЗСУ, на Волинському та Поліському напрямках не зафіксовано ознак формування наступальних угруповань противника.

У свою чергу, за минулу добу ЗСУ відбили ворожі атаки в районах понад 20 населених пунктів, серед яких Площанка, Червонопопівка, Білогорівка Луганської області та Бахмут, Опитне, Зеленопілля, Андріївка, Мар’їнка, Побєда і Новомихайлівка на Донеччині.

Водночас підрозділи українських ракетних військ і артилерії уразили п'ять районів зосередження особового складу ЗС РФ, один пункт управління та склад боєприпасів окупантів.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Раніше ми писали, що найближчим часом українці можуть почути позитивні новини з Луганського напрямку.