RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Вирішальні місяці: Данилов спрогнозував перебіг війни

Україна максимально готується до найближчих двох-трьох місяців повномасштабної війни з російськими окупантами. Саме цей час може виявитися вирішальним.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Ми розуміємо, що сьогодні можливості Росії перемогти нас у відкритому бою не існує. Вони зараз загнані в глухий кут. І щур, загнаний у глухий кут, найбільш небезпечний. І ми готуємося дуже активно до найближчих місяця-двох-трьох, які можуть бути вирішальними у цьому моменті", - зазначив він.

Данілов додав, що зараз Росія з урахуванням її небажання приймати позицію усієї світової спільноти і розуміти, що їй потрібно вже зараз відійти, продовжуватиме агресію, бо вони поставили все на кон.

Він наголосив, що хоча Україна готується максимум, нам дуже необхідна допомога партнерів.

Читайте також: "Бавовни" буде більше: Данілов нагадав окупантам секрет мирного життя

"І я хочу сказати, що та допомога, яка була у березні, квітні та травні – це зовсім інша допомога, ніж ми сьогодні отримуємо. Я дякую всім нашим партнерам за цю допомогу. І дуже хотілося б звернути ще на одну річ увагу. Європі певна кількість країн також змінила свою думку. І якщо вони раніше, умовно кажучи, постачали каски, деякі – бронежилети, то на сьогоднішній день вони постачають важке озброєння, яке нам конче необхідно, щоб перемогти цього ворога", - сказав секретар РНБО.

Він додав, що Україна усвідомлює, що ми захищаємо не лише себе. Ми захищаємо всю Європу від російської навали.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Данілов розповів, скільки і яких ракет залишилося у росіян.