RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Світло переможе: українських енергетиків з професійним святом вітає вся країна

Росія своїми ракетами та дронами намагається зруйнувати енергосистему України та занурити нас у темряву та холод. Але здійснити її злобні плани перешкоджають сили ППО, які збивають ракети, та енергетики, які героїчно відновлюють зруйноване. Зараз кожен українець відчуває до цих людей щиру вдячність, особливо 22 грудня - у День енергетика.

"Апостроф" розповідає, хто вітає енергетиків та зібрав листівки та картинки до свята.

Зокрема працівників енергетичної сфери привітав з професійним святом президент України Володимир Зеленський.

"Навіть якщо ворог і може тимчасово залишити нас без світла, йому все одно ніколи не вдасться залишити нас без прагнення виправити все, полагодити та повернути до норми. І в цьому велика заслуга наших енергетиків. Дякую кожному й кожній за вашу роботу – цілодобову, без перерви, на максимумі. Разом подолаємо будь-який морок. Із Днем енергетика!", - написав він.

Міністр енергетики України Герман Галущенко також привітав українських енергетиків зі святом у Facebook.

"Героїчні. Незламні. Професійні. Все це про воїнів світла – енергетиків, які кожного дня роблять неможливе – можливим. Іноді, ціною власного життя. Енергетики – герої сьогодення, які вже стали живою легендою та прикладом для наслідування. Ви, без перебільшення, тримаєте енергетичний фронт. Попри постійні ворожі обстріли ви без зупинок відновлюєте, ремонтуєте та даєте українцям тепло та світло, доводите незламність українського духу, повертаєте віру та надію", - зазначив він.

Читайте також: Відключень світла може бути менше: українцям дали простий лайфхак

В Укренерго також привітали усіх своїх працівників та колег з Днем енергетика. Там зазначили, що їх покликання та завдання сьогодні та завжди - прокладати шлях світлу.

У ДТЕК Київські електромережі вітаючи українських енергетиків, подякували їм за роботу.

"День енергетика для українців нині — кожен день, але професійне свято — саме сьогодні. Стільки слів підтримки, подяки, натхнення ми, мабуть, не чули ніколи. Це додає сили й впевненості, що все недаремно і перемога буде за нами!", — зазначили в компанії.

Вітають енергетиків й у ДСНС, чиї працівники одні з перших виїжджають на місця обстрілів та допомагають енергетикам розбирати наслідки ударів.

"Сьогодні енергетики нарівні з усіма захисниками боронять нашу Державу, цілодобово ризикуючи системою власного життя та докладаючи надзвичайних зусиль. Вони практично під обстрілами налагоджують енергію України, щоб ми могли жити й працювати зі світлом і теплом", — наголосили рятувальники.

Як розповідав "Апостроф", Росія запустила фейк про експорт Україною електроенергії, зробивши кумедну помилку.