RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Екс-віце-президент Росії оцінив реальний стан армії

ЗС РФ не можуть проводити оперативно-стратегічний наступ, оскільки російською армією командують некомпетентні люди.

Таку заяву зробив генерал-майор авіації у відставці, перший та єдиний віце-президент Росії Олександр Руцькой.

Зокрема, герой Радянського Союзу вирішив прокоментувати низку військових невдач ЗС РФ в Україні. За словами генерал-майора авіації у відставці, російські війська не в змозі проводити оперативно-стратегічні наступальні дії.

Читайте також: Чи піде Путін на Київ і коли закінчиться війна: штучний інтелект відповів на запитання

Руцькой нагадав, що на початку вторгнення Кремль вигадав приводи для розв'язання великої війни, стверджуючи про необхідність провести "денацифікацію" та "демілітаризацію". Але після низки військових невдач керівництво Росії вже забуло про свої "цілі".

"Те, що зараз відбувається, пояснюється тим, що наші збройні сили не в змозі проводити оперативно-стратегічні наступальні операції. 22 роки ЗС РФ командують люди, які не служили в армії, взагалі некомпетентні. Ця "СВО" - трагедія для нашої країни. В ім'я чого наші гинуть?" – обурився Руцькой, коментуючи військові провали Росії в Україні.

Окремо генерал-майор обурився тактикою Кремля, який цілеспрямовано знищує цивільну та енергетичну інфраструктуру. За його словами, українці, які сидять без тепла і світла, не любитимуть більше окупаційні війська.

Примітно, що ще роком раніше Олександр Руцькой підтримував повномасштабне вторгнення ЗС РФ в Україну та заявляв про необхідність знищувати українських військовослужбовців. У 2014 році генерал-майор авіації публічно похвалив Кремль за окупацію Криму та Донбасу, а також критикував Захід за введені проти Москви санкції.

Раніше ми розповідали, що НАТО готове до прямої конфронтації з Росією.