RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Щонайменше три батальйони: Резніков розповів, коли і скільки танків Leopard отримає Україна

Міністр оборони Олексій Резніков зустрівся з німецьким колегою Борисом Пісторіусом, який особисто привіз перший "танк" Leopard в Україну.

Про це повідомив очільник оборонного відомства, який анонсував незабаром багато позитивних новин.

Під час дуже плідної розмови міністри обговорили варіанти пришвидшення виготовлення боєприпасів для України, зокрема — систем протиповітряної оборони.

Читайте також: Leopard 1 і Leopard 2: чим відрізняються танки, які отримають ЗСУ - інфографіка

Також було обговорено не тільки умови захисту українського неба, але й кооперацію і на майбутнє, після перемоги.

"Сумнівів немає — Німеччина і в майбутньому стоятиме на боці України. І постачання Leopard - це вагомий внесок Німеччини до боротьби України проти агресії з боку Росії", - вважає Олексій Резніков, додавши, що на "Рамштайні" говорили про постачання Leopard 2 А6, а вже через чотири дні Уряд ФРН вирішив надати Києву не лише танки, а й боєприпаси, ремонтні можливості та допомогти з підготовкою.

Резніков повідомив, що він разом із Пісторіусом проводжав військових для проведення підготовки на Leopard 2.

"Мій колега дійсно захоплюється швидкістю підготовки українців, які отримують знання. Він відзначив, що системи озброєння ефективно працюють для України в цій загарбницькій війні Росії. Це стосується Marder, NASAMS, Patriot. By the way. 600 українських сержантів вже розпочали навчання зі Збройними силами ФРН", - написав Резніков.

Він зазначив, що Уряд Німеччини вже також ухвалив рішення про постачання Україні танків Leopard 1, яких до літа буде 20-25, до кінця року — близько 80, й протягом 2024 року — понад 100 танків.

"Це мінімум — три батальйони", - захоплюється міністр оборони, наголосивши, що також необхідно докупити деякі матеріали, запасні частини, амуніцію та проведення навчання.

"І, звісно ж, не забуваємо про постачання Україні бойових танків Leopard 2 A6 у кількості 14 одиниць", - нагадав Резніков, резюмувавши, що Німеччина насправді колосально підтримує Україну.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Німеччина для початку дає 14 танків Leopard 2 та 187 бойових машин Leopard 1.