RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Є два напрямки для контрнаступу ЗСУ у травні: західні ЗМІ озвучили свої варіанти – карта

Найімовірніше, Збройні Сили України перейдуть у контрнаступ у травні. Київ ще не визначився зі стратегією, але розглядаються два основні варіанти.

Про це пише Politico.

Перший варіант передбачає просування Сил оборони на південь через Херсон до Криму. Другий – рухатися на схід зі своєї північної позиції, а тоді на південь, перерізаючи російський сухопутний міст.

"За словами офіційних осіб, перший варіант нереалістичний, оскільки Росія зміцнила оборону на східному березі Дніпра, а Україна не має живої сили для успішної десантної операції проти таких сил. За словами чиновників, другий варіант вірогідніший", — йдеться в статті.

Читайте також: Скільки людей записалося до "Гвардії наступу" у березні: МВС озвучило дані

Зазначається, що офіційні особи США не вказують Києву, як вести військові дії, а керівники Пентагону заявили, що обладнання та навчання, що надається, дозволять Україні виграти війну — де і коли вона вирішить це зробити.

"Докладаються значні постійні зусилля щодо нарощування українських збройних сил з погляду обладнання, боєприпасів та навчання в різних країнах, щоб Україна могла захищати себе", — сказав голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі.

Як повідомляв "Апостроф", радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк назвав терміни масштабного контрнаступу ЗСУ.

  • Ще новини на тему:

Росія зіткнулася з двома величезними проблемами на війні в Україні

Скільки російських солдатів загинуло під Бахмутом: названо вражаючу цифру

На одному з напрямків Росія зазнає колосальних втрат: карта боїв