RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Контрнаступ України буде стрімким і дуже вражаючим - ексдиректор ЦРУ

Колишній голова ЦРУ генерал Девід Петреус заявив, що контрнаступ ЗСУ, терміни якого вже затверджено, буде "дуже вражаючим". Українські воїни розпочнуть процес ізоляції тимчасово окупованого Росією Криму, але взяти його зможуть нібито пізніше.

Про це пише The Guardian.

Читайте також: Контрнаступ почалося: ЗСУ видавлюють росіян із Херсонської області

За словами Петреуса, майбутній контрнаступ ЗСУ може бути успішним, українці "мають намір звільнити свою країну".

"Я думаю, що цей контрнаступ буде дуже вражаючим. Я припускаю, що вони доб'ються загальновійськового ефекту, іншими словами, вони будуть успішно проводити загальновійськові операції, де у вас є інженери, які проривають загородження, розмінують мінні поля тощо; наступна броня, що прямо наскрізь захищена піхотою від протитанкових ракет; протиповітряна оборона, що утримує від них російські літаки; засоби радіоелектронної боротьби, які глушать їхні радіомережі; логістика прямо за ними; артилерія і міномети прямо перед ними", - розповів він.

Як підкреслив ексглава ЦРУ, передовий загін завжди досягає кульмінації за 72–96 годин. Далі прорвуться вперед інші підрозділи, що може змусити окупантів задіяти всю свою оборону в районі проведення контрнаступу.

Він прогнозує, що українські воїни позбавлять загарбників можливості поповнювати запаси окупованого Криму вздовж південно-східного узбережжя, перерізавши лінію зв'язку. Тоді розпочнеться процес ізоляції півострова. Проте Петреус не вважає, що Крим візьмуть під час наступного контрнаступу.

"Не в цьому контрнаступі. Ні. Але якщо вони дійдуть до того, щоб почати ізолювати Крим, я думаю, це дуже і дуже суттєво змінить динаміку", - сказав він.

Нагадаємо, у Білому домі заявили, що Україна збирається розпочати контрнаступ найближчим часом - уже цього літа.

  • Вас також може зацікавити:

Готуються до контрнаступу? ЗСУ розпочали розмінування територій

Удари на виснаження: Київ і Москва готуються до вирішальних битв

Настає наш день: генерал оцінив готовність ЗСУ до контрнаступу.