RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Сили оборони відбили понад 30 ворожих атак та збили Су-25 окупантів - Генштаб

Окупанти продовжують зазнавати втрат, але не припиняють спроби повної окупації Луганської та Донецької областей. За минулу добу ЗСУ відбили понад 30 атак і збили штурмовик СУ-25 окупантів.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Бахмут у кліщах ЗСУ: чому тікає Пригожин і чи випустять "Вагнер" з України

"Противник і далі зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Минулої доби сталося понад 30 бойових зіткнень. Минулої доби противник завдав 35 ракетних ударів, із застосуванням крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555. Всі ракети були знищені силами та засобами протиповітряної оборони Збройних Сил України. Також, ворог завдав 41 авіаційного удару та здійснив 57 обстрілів із реактивних систем залпового вогню", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російські терористи скоїли черговий воєнний злочин – з метою недопущення просування наших військ підірвали внутрішні конструкції Каховської ГЕС. Внаслідок теракту близько 80 населених пунктів перебувають у зоні підтоплення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог завдав авіаційних ударів у районі Огірцевого Харківської області.

На Лиманському напрямку минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кремінна, Білогорівка Луганської області та Берестове Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку Кліщїївки, успіху не мав. Завдав авіаудару в районі Білої Гори Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник наступальних дій не чинив. Завдав авіаційних ударів у районі Авдіївки.

На Мар'їнському напрямку наші захисники відбили усі 13 атак противника в районі міста Мар'їнка, водночас ворог завдав авіаційних ударів у межах населеного пункту.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Вугледар, Золота Нива та Велика Новосілка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційний удар по Ольгівському Запорізькій області.

"Авіація сил оборони за минулу добу завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу та 4 - по зенітно-ракетних комплексах противника. Також, протягом минулої доби знищено російський штурмовик Су-25 та 4 розвідувальних БпЛА. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 9 пунктів управління, 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 3 склади боєприпасів, зенітно-ракетний комплекс, 14 артилерійських підрозділів противника на вогневих позиціях та 18 інших важливих цілей ворога”, - зазначили у прес-службі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, за словами бійця 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Гетьмана Івана Виговського, командира взводу Георгій "Армані", "Вагнер" відповзає з Бахмута, зазнавши величезних втрат.

Вас також може зацікавити:

Ворог посилив обстріли Авдіївки: що зараз відбувається у місті

"Їх нормально поклепали": майор ЗСУ про вихід ПВК "Вагнер" з Бахмута

Утікали без штанів: українські штурмовики передали "привіт" окупантам під Бахмутом