RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Скандал в ООН: працівники агентства по допомозі Палестині брали участь у нападі на Ізраїль

Ізраїль надав докази, які пов'язують співробітників Близькосхідного агентства ООН по допомогі палестинським біженцям з нападом ХАМАС на країну.

Про це пише The New York Times.

Читайте також: Ізраїль знищив базу "ХАМАС" на півночі Cектора Гази: що відомо

В наданому Ізраїлем американським офіційним особам дос'є перераховані імена і посади співробітників гуманітарної організації, а також звинувачення на їхню адресу. Ізраїльські розвідники встановили пересування шести з них на території Ізраїлю 7 жовтня на основі їхніх телефонів. Інші були відстежені під час телефонних дзвінків у Ґазі, коли, за даними розвідки, вони обговорювали свою участь в атаці ХАМАС.

Зокрема, троє отримали текстові повідомлення з наказом з'явитися на збірні пункти 7 жовтня, а одному з них наказали принести гранатомети, які зберігалися у нього вдома.

Семеро обвинувачених були вчителями в школах UNRWA, де викладали учням математику та арабську мову. Двоє інших працювали в школах на інших посадах. Решта троє були описані як клерк, соціальний працівник і завідувач складу.

В досьє шкільного психолога з півдня Ґази звинувачують у викраденні жінки з Ізраїлю. А соціального працівника з центральної частини Ґази звинувачують у доставці тіла загиблого ізраїльського солдата в Ґазу, розподілі боєприпасів і координації транспортних засобів в день нападу.

Генсек ООН Антоніу Гутерріш відреагував на звинувачення та повідомив, з 12 співробітників UNRWA, яких звинувачують у причетності до нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня, дев’ятьох ідентифікували і звільнили, ще один визнаний загиблим, а особи ще двох встановлюють.

Водночас він наголосив, що 2 мільйони цивільних осіб у Газі щодня залежать від критично важливої для виживання допомоги UNRWA, однак поточний рівень фінансування не дозволить зберегти необхідний рівень цієї допомоги у лютому 2024 року. Гутерріш закликав уряди, які призупинили свої внески, переглянути свої рішення.

Раніше ми розповідали, що Ізраїль уклав історичний контракт із США на купівлю літаків.

Вас може зацікавити:

Серед убитих – генерал та полковники: Ізраїль ліквідував у Сирії російських військових радників

Ракети у всі боки: чому Іран атакує сусідів

Ізраїль частково вивів війська із сектору Гази: стала відома причина