RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Грошова допомога українцям з дітьми за кордоном: де і які суми можна отримати

Прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу та сім'ї опікунів, які зараз перебувають за межами України, можуть отримати грошову допомогу.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Читайте також: Польща перестане допомагати біженцям з України у 2024 році: що відомо

Грошова допомога передбачена для прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та сім'ї опікунів (піклувальників), у які було влаштовано двох і більше дітей віком до 18 років. На момент звернення вони мають перебувати за межами України.

Як зазначили у міністерстві, територія надання грошової цільової благодійної допомоги - уся територія України, крім тимчасово окупованих територій та зони активних і можливих бойових дій.

Розмір і порядок допомоги:

  • 25 тисяч гривень може отримати сім'я, в яку влаштовані діти, які на момент звернення перебувають у Польщі та інших країнах Східної Європи (Болгарія, Угорщина, Молдова, Румунія, Словаччина, Чехія тощо).
  • 35 тисяч гривень - сім'ї, в яку було влаштовано дітей, які на момент звернення перебувають у Німеччині та інших країнах Західної та Північної Європи (Австрія, Бельгія, Велика Британія, Ірландія, Нідерланди, Франція, Греція, Іспанія, Італія, Хорватія, Данія, Норвегія, Швеція, Латвія, Литва, Естонія тощо).
  • 40 тисяч гривень - сім'ї, в яку було влаштовано дітей, які на момент звернення перебувають у Туреччині, Грузії, Вірменії, Азербайджані та інших країнах, не зазначених вище.

Зареєструватися на участь у програмі можна звернувшись до уповноважених органів та служб у справах дітей за місцем перебування.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що громадяни перетнули державний кордон України понад 50 мільйонів разів.

  • Вас також може зацікавити:

Україні потрібно повернути ще одну категорію громадян для відновлення економіки: про кого йдеться

Допомога українським біженцям у Європі: скільки платять і де підняли виплати

Українці за кордоном можуть втратити пенсії: що робити пенсіонерам