RU  UA  EN

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

Всі новини

ЗСУ підірвали міст через канал Сіверський Донець-Донбас: відео

Українським військовим довелося підірвати міст через канал Сіверський Донець-Донбас, щоб зупинити просування російських окупантів.

Про це розповів військовий ЗСУ, очільник Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко у коментарі "Еспресо".

Читайте також: Новий наступ ЗСУ: в ISW назвали ключові завдання для українських захисників

Він зазначив, що сам по собі канал Сіверський Донець-Донбас - серйозна перешкода для штурму і переміщення ворожої армії. Також знищення мосту через канал означає, що по інший бік вже нема українських сил.

"Лінія оборони будується у сторону прикриття Часового Яру. Звичайно, що мости знищуються для того, щоб не дати пересуватися військам противника, обмежити їхню логістику. Все, що руйнується, з часом буде відбудовано. Важливо, аби максимально завдавати ворогу збитків та стримувати його", - уточнив він.

Також розповів, що росіяни не тільки "в лоб" прагнуть атакувати Часів Яр, а й обійти з флангів. Зокрема, поблизу Іванівського та Андріївки окупанти не можуть відкинути українські підрозділи. Тимочко сподівається, що до Часового Яру таки надійде потрібна кількість західної зброї.

"Розуміємо, що в умовах активних бойових дій потрібен час, аби поставити, підвезти, зберегти зброю. Оборона Часів Яру є принциповою, оскільки це плацдарм для розгортання наступу на Краматорськ, Слов’янськ. Звичайно, неприємно бачити, що є руйнування, але ми маємо розуміти, що наші війська реагують на ті виклики, які виникають на полі бою", - додав Іван Тимочко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що США послали психологічний сигнал, що у війні може настати перелам.

  • Вас також може зацікавити:

Росія йде на крайній ризик на Запорізькій АЕС - Ольга Кошарна

Битва за Часів Яр: чи вдасться росіянам взяти ключове місто до 9 травня

ЗСУ скоротили армію РФ ще на тисячу окупантів: свіжі дані про втрати ворога