RU  UA  EN

Неділя, 8 вересня
  • НБУ:USD 40.70
  • НБУ:EUR 44.95
НБУ:USD  40.70
Світ

Новини

7 вересня

6 вересня

Всі новини

Кадрові перестановки в Кремлі: в ISW пояснили плани Путіна після звільнення Шойгу

Звільнення російським диктатором Володимиром Путіним міністра оборони Сергія Шойгу та призначення Андрія Білоусова свідчить про те, що той робить значні кроки в напрямку мобілізації російської економіки та оборонно-промислової бази для підтримки затяжної війни в Україні і, можливо, підготовки до майбутньої конфронтації з НАТО.

Таку думку висловили експерти Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Шойгу можуть звинуватити у держзраді: в Росії набирає обертів історія з затриманим заступником міністра

Експерти зазначають, що майже десятирічне перебування Білоусова на посаді міністра економіки в російському федеральному уряді та його нещодавня участь в управлінні різними вітчизняними інноваційними проєктами в галузі ОПК і безпілотників добре підготували його до керівництва апаратом Міністерства оборони Росії, що перебуває в скрутному становищі.

Аналітики додають, що заміна Шойгу Патрушева на посаді секретаря Радбезу відповідає загальній політиці Путіна щодо тихого витіснення високопоставлених чиновників з питань безпеки шляхом надання їм периферійних ролей у російській безпековій сфері замість того, щоб просто звільнити їх.

Окрім звільнення Патрушева, Путін в основному перепризначив керівників основних російських служб безпеки, що свідчить про те, що він зберігає основний склад лояльних силовиків.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що Росія планує великий наступ.

  • Вас також може зацікавити:

Нова мобілізація і Трамп-зрадник: в Росії після голосування в США поповзли нові чутки про терміни СВО

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

Росія може мобілізувати 3 млн, але є одне "але": полковник ЗСУ дав прогноз