RU  UA  EN

Вівторок, 18 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 червня

Всі новини

Був ухилянтом - став штурмовиком: професійний спортсмен намагався втекти з України

З України намагався незаконно виїхати гравець відомої баскетбольної команди міста Києва "Київ-Баскет" – прикордонники затримали чоловіката відправили до навчального центру десантно-штурмових військ.

Про це розповідає "УП Чемпіон".

Читайте також: Зірвали пішу прогулянку: на кордоні пов'язали чотирьох ухилянтів

В повідомленні зауважується, що баскетболіста "Київ-Баскета" було затримано при невдалій спробі перетину українського кордону в незаконний спосіб – баскетболістом виявився 26-річний захисник Вадим Заплотинський.

Видання, посилаючись на правоохоронні органи, повідомляє, що Вадима Заплотинського вдалося затримувати в неділю, 12 травня. Саме тоді чоловік намагався незаконно перетнути кордон в складі групи осіб на Буковині.

Варто нагадати, що "Київ-Баскет" належить до списку найсильніших клубів України. Лише цього року команда здобула бронзові нагороди Суперліги. Також раніше Вадима Заплотинського було визнано найкращим гравцем захисного плану в Суперлізі-2023/24. Крім того, саме він допоміг команді "Київ-Баскет" здобути бронзові медалі національної першості.

15 травня інструктор десантно-штурмових військ ЗСУ Максим Сергєєв прокоментував ситуацію з ухилянтом-баскетболістом:

"Щойно дізнався, що один з гравців "Київ-Баскет", пересуваючись горами у бік сусідньої країни, був затриманий прикордонною службою. Потім знайомство з ТЦК та переміщення в навчальний центр ДШВ…".

"Отже, які можна зробити висновки? Якщо ти, професійний спортсмен, не зміг впоратись з переслідуванням прикордонників, то дійсно варто підтягнути своє фізо у лавах ЗСУ",написав Сергєєв у Facebook.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як на Закарпатті чоловік ледь не втонув при переході кордону.

  • Вас також може зацікавити:

"Прорив року": ухилянт на КПП відбився від прикордонників і втік до Угорщини

"Герой" на матраці: чоловік влаштував "заплив" на Тисі, втікаючи від мобілізації. Відео

Прикинувся жінкою: ухилянт у перуці намагався втекти з України

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.