RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.18
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

20 червня

Всі новини

Росія вдарила по Покровську на Донеччині: поранено хлопчика, його батьки загинули. Фото

Вночі 21 травня війська РФ вдарили по селу Ріг в передмісті Покровська – двоє людей загинуло, ще двоє отримали поранення. Серед постраждалих 10-річна дитина – батьки хлопчика загинули.

"Апостроф" зібрав інформацію про атаку.

Читайте також: Росіяни завдали ударів по енергетиці Сумщини: обласний центр без світла

Донецька обласна прокуратура в Telegram повідомляє, що вночі 21 травня, о 23:00, російські війська завдали ракетного удару по території с. Ріг м. Покровська. За попередніми даними, війська РФ могли вдарити ракетою "Іскандер".

Влучання прийшлося по подвір’ю приватного будинку місцевої родини. В результаті ворожого ракетного удару є двоє загиблих – тілесні ушкодження, не сумісні з життям, отримали 52-річний чоловік та його дружина 46 років.

Ще двоє людей отримали поранення, серед них зокрема і дитина – десятирічний син подружжя отримав мінно-вибухову травму. Також вибух травмував 24-річного мешканця сусіднього будинку:

"Постраждалих доставлено до лікарні, де їм надано кваліфіковану медичну допомогу".

Загалом атака росіян пошкодила 3 домогосподарства та газогін.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України)", – повідомляє прокуратура в Донецькій області.

Представники Донецької обласної прокуратури також показали декілька кадрів з наслідками російського удару.

Генеральний директор медзакладу Юрій Бородін повідомив "Суспільне Донбас", що життю 10-річного хлопчика, який дістав травми від ракетного удару, нічого не загрожує – наразі він знаходиться у Покровській клінічній лікарні.

Покровська МВА повідомила, що 22 травня, станом на 07.00, рятувальники ДСНС провели демонтаж конструкцій 30 тонн та деблокували з-під завалів 2 цивільні особи.

"Також у наслідок обстрілу пошкоджено підземний газогін низького тиску. Від газопостачання відключено 126 абонентів приватного сектора. Роботи з відновлення плануються сьогодні", – зауважують в дописі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Росії поскаржилися на проблеми з наступом на Вовчанськ і розкрили плани.

  • Вас також може зацікавити:

А як же Сумщина? За ніч було збито всі "шахеди"

У Вовчанську російський дрон підірвав авто поліцейських, які їхали на евакуацію цивільних. Фото

Харків’ян закликали вивезти з міста дітей: ситуація загострилася, люди налякані