RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Сьогодні сняться віщі сни: яке свято 21 червня і що не можна зробити

Через перехід ПЦУ на новоюліанський календар дати деяких церковних свят зсунулися - зокрема, 21 червня, православні віряни вшановують пам'ять святого мученика Юліана Тарсійського.

Про традиції та ритуали цього дня розповідає "Апостроф".

Так, Святий мученик Юліан Тарсійський жив у IV столітті, коли правив імператор Діоклетіан, відомий своїми переслідуваннями християн. Юліан народився у місті Тарс в Кілікії (тепер це територія сучасної Туреччини) у родині благочестивих християн. Після смерті батька його мати, Аскліпіодора, повністю присвятила себе вихованню сина у християнській вірі.

Під час гоніння християн Юліана було заарештовано і приведено на суд. Йому запропонували зректися своєї віри та принести жертву язичницьким богам, але він рішуче відмовився. Через це Юліана піддали численним тортурам. Згідно з переказами, його били, катували, знущалися над ним, але він залишався непохитним у своїй вірі. Зрештою, Юліана стратили. Його тіло, за наказом імператора, кинули в море. Проте, згідно з переказами, хвилі винесли його тіло на берег, де його знайшли і поховали християни.

Читайте також: Церковні свята у червні 2024: на які дати випадають великі свята

Прикмети 21 червня

  • якщо після дощу з'явилося яскраве сонце – варто знову чекати на дощ;
  • жаби вилізли на берег – до дощу;
  • світлі кола навколо зірок – до хорошої погоди

Що заборонено робити завтра

Наші предки у цей день не рубали липу, оскільки вважалося, що це може накликати біду. Втім, збирати липовий цвіт не заборонялося. Окрім цього, не рекомендувалося у цей день багато розповідати про своє кохання, оскільки це могло призвести до проблем в особистому житті.

Що можна робити завтра

Цей день підходить для роботи на городі, тому можете сміливо займатися грядками. Сни, які наснилися в ніч на 21 червня, є віщими. Вважається, що вони намагаються попередити вас про щось важливе.

Раніше ми публікували новий церковний календар на 2024 рік.

  • Вас може зацікавити:

Вербна неділя 2024: на який день випадає свято і як до нього підготуватися

Коли Трійця в 2024 році: чи зміниться дата Зелених свят за новим календарем

Магічні ритуали на Трійцю: як привернути удачу і відвести біду