RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

Всі новини

Вступ до ЄС заради миру і стабільності: що пообіцяли Україні

Європейська комісія підтримуватиме Україну на кожному кроці у переговорному процесі та у підготовці до входження в ЄС, розширення якого є геостратегічною інвестицією у мир, стабільність та добробут на європейському континенті.

Про це на першій конференції щодо вступу України до ЄС повідомив єврокомісар з питань розширення й сусідства Олівер Варгеї.

"З погляду ЄС, розширення є та залишається довгостроковою геостратегічною інвестицією у мир, стабільність та добробут по усьому континенту. Попри непрості часи, Україна досягла значного прогресу у реформах... Рішення розпочати переговори з Україною мало результатом нову динаміку у реформах за потужної підтримки громадянського суспільства. Україна виконала кроки для формального відкриття переговорів. Процес реформ має бути змістовним та розрахованим на тривалий період", – наголосив Варгеї.

За його словами, зараз Єврокомісія готова розпочати процес двостороннього скринінгу відповідності українського законодавства праву ЄС упродовж наступних тижнів. У цьому сенсі, за його словами, має стати у нагоді велика підготовча робота, яка вже була зроблена українською стороною.

"Суспільство повинно усвідомлювати, що процес входження забере певний час, тож важливим є забезпечувати громадську підтримку процесу входження протягом усього цього часу. Єврокомісія буде продовжувати підтримувати та надавати допомогу Україні на цьому шляху, включаючи фінансову та експертну. Роль Єврокомісії - забезпечити, щоб цей процес відповідав європейським принципам і стандартам. Наша мета - забезпечити, щоб Україна на момент входження до ЄС була добре підготовленою", – підкреслив єврокомісар.