RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Цифровізація процесів є інтелектуальною інвестицією в бізнес - Косюк

30 січня було проведено актуальний для України круглий стіл на тему "DIGITAL TALK", у якому взяв участь голова правління МХП Юрій Косюк.

Основною темою дискусії була стратегія та участь України у розвитку цифрової технології, серед її безпосередніх користувачів – бізнесу, промисловості та галузевої економіки.

Юрий Косюк

Під час свого виступу Юрій Косюк акцентував увагу на тому, що основна задача цифровізації - зробити український бізнес більш успішним та більш конкурентним на зовнішніх ринках. А це, на його думку, можливо лише за умов впровадження ІТ рішень у виробництвах, в тому числі і в агропромисловому комплексі. Адже саме інформаційні технології дозволять українським компаніям вивільняти ресурси для розвитку.

"Великі компанії сьогодні є найефективнішими – це гордість України на світовому ринку. Саме вони, дітей які мають намір, або безпосередньо їдуть із стартапами з України забирають до себе. Ці компанії на своїй базі та за власний кошт запускають акселератори лише для того, щоб ці діти зі своїми світлими головами та дикою енергією нікуди не поїхали. Ми готові надати своїх спеціалістів та свої індустріальні можливості для того, аби вони змогли реалізувати себе" - наголосив Косюк.

На думку бізнесмена, в першу чергу, треба вивільняти спеціалістів, які можуть бути залучені на підприємствах що розвиваються. Адже тоді інтелектуальний ресурс нашої країни працюватиме на внутрішній ринок і розвиватиме економіку у нашій країни, а не за кордоном.

"Впровадження штучного інтелекту вивільнить певну кількість людей, що дозволить нам працювати з кращими спеціалістами та платити їм більше. А тих, кого вивільнили, відправляти на новостворені розширені виробництва" - зазначив Юрій Косюк.

Юрій Косюк також переконаний, що "Миронівський хлібопродукт" в цьому контексті є одним з лідерів, оскільки їхня програма стартапів МХП акселератор, якраз і ставить за мету розвиток українського бізнесу за рахунок цифровізації та інтелектуалізації процесів виробництва, основаних на ідеях молодих вітчизняних спеціалістів.

"Все дуже просто – ми ефективніші і розумніші. Ми – добро для держави. Адже показуємо, що в існуючій державі без зміни законів та будь-чого можна бути успішними та будувати успішний бізнес. І наша держава в аграрному секторі має катастрофічно великий потенціал, що ми на базі компанії МХП і покажемо" - резюмував у своєму виступі Косюк.

Нагадаємо, що нещодавно голова ПАТ "Миронівський хлібопродукт" Юрій Косюк взяв участь у 48-й щорічній зустрічі ВЕФ у Давосі, де був спікером у дискусійній панелі "Європейська Агро Наддержава: Україна, рухома технологіями та інноваціями".