RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

25 березня

Всі новини

​"М.С.Л." виключили з санкційних списків

Відповідно до Указу президента України №126/2018 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 травня 2018 року "Про застосування та скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" введено у дію рішення РНБОУ про застосування та скасування санкцій.

У переліку юридичних осіб, до яких застосовуються санкції, оператор державних лотерей "М.С.Л." відсутній.

"Влада, нарешті, продемонструвала зважений підхід, який піде на користь українському суспільству і бізнесу. Настав кінець старанному знищення нашої ділової репутації. У подальших планах розширення програми соціальної відповідальності, відновлення ділових відносин з українськими та міжнародними партнерами. І головне - впровадження в Україні міжнародних стандартів регулювання лотерейного ринку, які повинні забезпечити прозорість руху грошових коштів, отриманих від проведення державних лотерей "- говорить президент "М.С.Л" Георгій Ложенко.

Зазначимо, що санкції стосовно компанії "М.С.Л." вперше було застосовано у 2015 році, а згодом продовжено у 2016 і 2017 роках, без оприлюднення доказів причетності компанії до російського капіталу та фінансування тероризму.

Тривалий час компанія аргументовано доводила, що не має жодного відношення до російського бізнесу, відстоюючи свою позицію у судах. Так, у 2017 році службою безпеки України було встановлено, що ТОВ «М.С.Л.» не здійснювало фінансування тероризму за результатами проведення досудового слідства у кримінальному провадженні № 22015101110000228, відкритому за заявою кінцевого бенефіціарного власника ТОВ «М.С.Л.» Маркоса Шіапаніса від 14 грудня 2015 року (подане у зв’язку із включенням ТОВ «М.С.Л.» до санкційного списку). Кримінальне провадження було закрито.

Відсутність компанії у нових санкційних списках свідчить, що її аргументи були зрештою почуті і дає надію на відновлення в Україні цивілізованого ринку лотерей, за який увесь час свого існування виступала "М.С.Л".

Протягом 2015-2017 року "М.С.Л." продовжував фінансувати важливі для України соціальні проекти (кінофестиваль "Молодість", льдова арена "Льодограй" у м. Богуслав, Київська область), виплатив українським гравяцям більше 1 млрд. грн. виграшів, сплачував військовий збір.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: