RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Кредитор отримає з "Центренерго" ще 40 млн грн - ЗМІ

Член комітету кредиторів ПАТ "Центренерго" стягує з компанії додатково понад 1 млрд грн.

Відповідну позовну заяву 19 листопада прийнято до розгляду Господарським судом Києва.

Йдеться про нарахування на суму заборгованості в рамках процедури банкрутства ПАТ "Центренерго" інфляційної втрати і 3% річних згідно з нормами ЦК України та існуючою практикою Верховного суду колегії суддів Касаційного господарського суду.

Також, в 2018 році Верховний суд затвердив "ДТЕК" в складі конкурсних кредиторів в процедурі банкрутства ПАТ "Центренерго", як правонаступника державного вугільного холдингу "Ровенькиантрацит", переданого в оренду на 49 років урядом Миколи Азарова.

Раніше глава Фонду держмайна Віталій Трубаров повідомив, що 13 грудня 2018 відбудеться конкурс з приватизації 78% акцій ПАТ "Центренерго" зі стартовою ціною 6 млрд грн. Заявки на участь в конкурсі приймаються до 5 грудня 2018 року.

Через тиждень, арбітражний керуючий "Центренерго" Євген Луговський підтвердив, що комітет кредиторів ПАТ "Центренерго" вимагає надати низку документів по істотним операціях, в т.ч. результати аудиту компанії, проведеного "Ernst & Young", який вже обійшовся бюджету в 3 млн євро.

За результатами 2017 "Центренерго" отримало 2,55 млрд грн прибутку, а за 2018 вже сплатило до бюджету понад 3,85 млрд грн. Така прибутковість пояснюється тим, що ПАТ "Центренерго", нарівні з "ДТЕК" Ріната Ахметова, реалізує в оптовий ринок електроенергії по формульної ціни "Роттердам +", встановленої НКРЕКП під керівництвом Дмитра Вовка.

Як повідомляли ЗМІ, 10 листопада 2018 міністр енергетики США відвідав одну з теплових електростанцій "Центренерго".