RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Журналісти розповіли, як Винниківська тютюнова фабрика рекламує сигарети під виглядом води

Винниківська тютюнова фабрика (Львівська область) запустила масштабну рекламну кампанію сигарет під виглядом реклами води Marvel з тією ж назвою.

Про це повідомляє "Бізнес Цензор".

"На вулицях і дорогах країни з'явилися рекламні щити біло-синього кольору з портретом усміхнених молодих людей, логотипом Marvel і пляшкою. Цю пляшку практично неможливо розгледіти. З першого разу взагалі важко зрозуміти, що в ній. Реклама не повідомляє, що це вода. Просто поруч з логотипом написаний слоган "свій для кожного". Хто саме "свій", незрозуміло. Але, мабуть, це замовників реклами як раз і не турбує, адже головне для них - зробити промо бренду Marvel, під яким ВТФ випускає однойменні сигарети. і слоган для сигарет, до речі, такий же" , - пише видання.

Журналісти відзначають, що українські законодавці ще в 2012 році прийняли закон, який забороняє всі види реклами сигарет. Більш того, були заборонені і будь-які маркетингові ходи в обхід заборони, зокрема, закон прямо забороняє рекламувати будь-який товар, якщо він якимось чином в свідомості споживача може бути пов'язаний з сигаретами.

Таким чином "рекламою води" Винниківська тютюнова фабрика цей закон порушує.

У рекламі було використано точно такі ж візуальні елементи, як і на пачках сигарет: ті ж кольори, той же шрифт логотипу і ті ж особи - юнаки та дівчата. Ця реклама також з'явилася в друкованій пресі та на радіо. Точки продажу сигарет, оформлені з використанням всіх цих елементів, прямо дають зрозуміти споживачу, що і воду, і сигарети виробляє одна і та ж компанія, що це один і той же бренд.

Журналісти уточнили, що через місяць після появи цієї реклами на неї ніяк не відреагував жоден контролюючий орган.