RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Відомий олігарх Фукс привернув увагу антикорупційних органів: деталі

Павло Фукс - відомий бізнесмен, сфера інтересів якого пов'язана з енергетикою і управлінням активів оточення екс-президента Януковича, став об'єктом нового розслідування антикорупціонерів.

Так, на сайті інформаційного порталу "Стоп корупції" з'явився матеріал, де розповідається про зв'язки олігарха Фукса з міністрами, мерами і рядом народних депутатів.

Автори матеріалу звертають увагу антикорупційних органів на особистість Павла Фукса і дають новий матеріал для поповнення "мережі" зв'язків підприємця, а саме: з міністром Аваковим, депутатом Хомутинником, мером Харкова Геннадієм Кернесом і депутатом Верховної Ради Олександром Грановським.

У розслідуванні йдеться про використання Павлом вищезазначених зв'язків для впливу на силові та судові органи, яке дозволяє йому швидкими темпами нарощувати розмір своїх активів в сфері електроенергетики та газовидобутку. Також мова йде про його бажання взяти під контроль енергетичну сферу в цілому, наводяться перші ознаки і докази цих намірів.

Особлива увага приділяється розширенню досьє Фукса в реєстрі ресурсу pep.org.ua, який може створити цілий ряд обмежень для фігурантів.

Рep.org.ua - це реєстр національних публічних діячів, національним адміністратором ресурсу є Центр Протидії Корупції за фінансової підтримки Європейського Союзу. Подібні Нацреєстри діють в більш ніж 50 країнах світу. У реєстрі перебуває більш ніж 30 тисяч досьє на українських чиновників і міністрів і пов'язаних з ними компаній і осіб. Серед відомих фігурантів реєстру - Олександр Онищенко, Ринат Ахметов, Сергій Курченко, Віктор Янукович, Олександр Грановський.

Попадання в даний реєстр накладає на фігурантів ряд потенційних обмежень, починаючи з ретельних перевірок служби фінансового моніторингу банків, так і відмовою в кредитуванні бізнесу та відкритті банківських рахунків в банках в більшості розвинених країн.