RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Альфа-Банк і Укрсоцбанк після об'єднання значно збільшать прибуток - глава банківської групи

Сумарний прибуток Альфа-Банку і Укрсоцбанку, що завершують об'єднання, в 2019 році складе близько 1,5 млрд грн.

Такий прогноз дав генеральний менеджер ради банківської групи Альфа-Банку, голова правління Укрсоцбанку Іван Світек в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Поки Укрсоц (банк) ще тягне нас вниз за цим показником, але ситуація вже кардинально змінилася ... За підсумками 2019 роки ми плануємо вийти на сумарний прибуток на рівні 1,5 млрд грн. Наша динаміка зростання прибутку - одна з найвищих на ринку", - сказав він.

Світек нагадав, що за 2018 рік при чистому прибутку Альфа-Банку в 1,26 млрд грн, що стало кращим показником за останні 10 років, чистий збиток Укрсоцбанку склав 0,89 млрд грн.

Згідно з даними НБУ, за підсумками чотирьох місяців сумарний чистий прибуток двох банків склала 406,6 млн грн: 671,3 млн грн у Альфа-Банку мінус збиток Укрсоцбанку 264,7 млн грн, що є 10-м показником на ринку.

"Це поки все ще відлуння минулого Укрсоцбанку, проте нам вдалося значно скоротити його збитки, які до нашої покупки були багатомільярдними", - прокоментував підсумки чотирьох місяців глава банківської групи.

Він підкреслив, що мета об'єднаного банку залишається колишньою - стати найбільшим приватним банком на ринку України.

"І ми вже знаходимося на цій позиції за різними показниками", - зазначив Світек.

Він уточнив, що, кажучи про першість, мова йде і про кількість клієнтів, і про обсяг активів.

"Ми ростемо динамічно в роздробі, ау корпоративному кредитуванні утримуємо свої позиції", - сказав глава банківської групи.

За його словами, утримання кредитного корпоративного портфеля - це хороший результат, так як вичищені NPL були замінені новими якісними кредитами.

Відповідаючи на питання, чи є метою Альфа-Банку наростити свою частку за активами з нинішніх 5,5% до 10%, глава банківської групи підтвердив, що такі амбіції існують.

"Якщо ми дійдемо до 10% - це буде добре", - сказав він, припустивши, що це може статися в найближчому майбутньому, але без деталізації термінів.

У той же час Світек вказав, що кількість відділень для банку - не самоціль.

Він також допустив, що зростання може бути не тільки органічним, а й за рахунок придбань.

"Рости будемо в будь-якому випадку. На ринку є ще активи, ми на них дивимося, аналізуємо і готові купувати, якщо з'явиться щось дуже цікаве. У нас накопичений великий досвід, і ми вміємо це робити", - сказав глава банківської групи, яка до Укрсоцбанку в 2014 році придбала Банк Кіпру.

Світек додав, що Альфа-Банку також цікаві кредитні портфелі, але їх залишилося мало на ринку. За його словами, фінустанова крім того дивиться на активи, що пропонуються Фондом гарантування вкладів, проте поки брала участь лише в одному тендері, де йшлося про дуже маленький пакет.