Курятина торгової марки "Епікур" не пройшла перевірку якості - в продукції виявлена небезпечна бактерія сальмонела.
Про це свідчать результати дослідження, проведеного в червні цього року, передають "Политические известия".
Згідно з документом, визначити неякісну курятину "Епікур" досить складно, зовні - це цілком придатний продукт, без крововиливів і з характерним запахом свіжого м'яса, але тільки першу добу, потім продукт починає псуватися і виділяти кислуватий запах. Головна небезпека - всередині, м'ясо виявилося зовсім не відповідає стандартам.
У курятині "Епікур", а саме в філе і гомілках, були виявлені мезофільні аеробні і факультативно анаеробні мікроорганізми.
Представники анаеробів - це не тільки сальмонела, але і ботулізм. Якщо в кінцевому продукті вміст МАФАМ перевищує норму, то це може в рівній мірі свідчити як про порушення санітарних умов на виробництві, так і порушення технології.
Виробляє курятину "Епікур" Володимир-Волинська птахофабрика, в співзасновників яких значиться дружина екс-регіонала Михайла Добкіна Алла, його брат Дмитро і дружина брата Олена. Офіційні прес-релізи компанії говорять, що курятина "Епікур" продається в супермаркетах "Фуршет", "Ашан" і "Мегамаркет".
У рекламі "Епікур", в свою чергу, підкреслюється, що продукція виготовляється без вживання антибіотиків. Втім, як вказують ранні дослідження української курятини, ніхто з промислових виробників не використовує антибіотики, що говорить про те, що "безантибіочна" курятина Епікур - зовсім не ексклюзив на ринку і мало чим відрізняється в цьому плані від інших. А ось сальмонела - явище поширене. Раніше лаборанти знаходили ці небезпечні бактерії в продукції "Гаврилівські курчата".