RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Реальний захист прав споживача: в КАУ відреагували на ініціативу "кешбек"

Консумерська асамблея України схвалює механізм "кешбек для споживача", який Рада планує впровадити в Україні.

Про це йдеться в заяві.

"Консумерська асамблея України, до якої входять профільні громадські об'єднання, вже давно вимагає реальної реформи захисту прав споживачів і наближення українського законодавства до європейських норм відповідно до Угоди про асоціацію Україна-ЄС. На думку найбільших громадських об'єднань, які постійно займаються захистом прав споживачів, інноваційним рішенням в сфері торгівлі стане "кешбек для споживача", - йдеться в заяві.

Цей принцип законодавці парламенту 9 скликання заклали в проект закону України № 1053 "Про внесення змін до закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг".

У пояснювальній записці до проекту закону №1053 йдеться, що розроблені інструменти, покликані сприяти процесам детінізації економіки України і підвищення рівня захисту прав споживачів, а саме посилення мотивації самих покупців (споживачів) товарів (послуг) в отриманні фіскальних звітних чеків.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: Рада, кешбек