RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Профільні асоціації закликали президента не призначати Лавренюка на пост заступника міністра інфраструктури

Експерт Громадської організації "Фонд громадської безпеки" Юрій Гаврилечко заявив, що понад 20 профільних асоціацій підтримали звернення Володимира Шульмейстера до прем’єр-міністра та міністра інфраструктури з проханням не перепризначати на посаду заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка, який обіймав пост чотири роки.

"Це (перепризначення Лавренюка – ред.) засудила професійна спільнота. Відкритий лист до пана Гончарука підписали більше 20 профільних асоціацій, який направив пан Шульмейстер з закликом прибрати цю особу, оскільки вона останні чотири роки заважала працювати бізнесу", - сказав Гаврилечко.

Гаврилечко додав, що Лавренюк у команді колишнього міністра Володимира Омеляна відповідав за інфраструктурні проекти в портах та на "Укрзалізниці", і ці проекти мали дуже сумнівні наслідки.

Володимир Шульмейстер, який направив звернення до міністра інфраструктури Владислава Криклія та прем’єр-міністра, від імені бізнесу, виразив обурення таким рішенням.

Звернення підтримали громадські організації та бізнес-асоціації. Серед них такі структури як: ГО "Український транспортний союз", ПАТ "Азовський центр підготовки моряків", "Морська палата України", Асоціації морських агентств України, UPSS Terminals та інші.

Під час роботи Лавренюка, в Міністерстві інфраструктури були гучні корупційні скандали з незаконними схемами. Вони стосувались неефективності роботи габаритно-вагового контролю на дорогах, продажем дозволів на міжнародні авіаперевезення. Також він мав відношення до інспекційних "поборів" у міністерстві.

Юрій Лавренюк мав ключовий вплив на всі держпідприємства, які перебувають у віданні Міністерства інфраструктури, серед них: Адміністрація морських портів України, "Аерорух", "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" та інші.

Діяльність Лавренюка, за словами Шульмейстера, призвела до того, що було знищено нагляд за безпекою мореплавства в портах через, так звану, "реформу капітанів суден", охорона територій морських портів стала комерційною, за його сприянням було створено державне підприємство "Морсічсервіс", яке нав’язує морським агентам платні послуги по оформленню судна, а фактично займається поборами.

Шульмейстер переконаний, що результатами роботи Лавренюка за чотири роки має зацікавитись не тільки новий міністр, а і генеральний прокурор.

В разі, якщо Лавренюк буде перепризначений, він ініціюватиме акцію громадянської протесту біля будівлі Кабміну та пообіцяв, що зробить все можливе, щоб донести до президента невідворотність повної зміни керівництва в Мінінфраструктури від старих кадрів.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: