RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

20 тисяч доларів за "голову" бізнесмена: в ЗМІ розповіли про скандал в податковій Дніпра

Представники податкової міліції Дніпропетровської області на чолі з першим заступником керівника управління ДФС Сергієм Пеньковим шантажують колег директора компанії "Софт Оіл" Кирила Суворова, пропонуючи "за його голову" 20 тис. доларів.

Про це повідомляє програма "Надзвичайні новини" на каналі ICTV.

У червні 2019 року дніпропетровські фіскали три тижні утримували Суворова на заміській базі відпочинку, але йому вдалося втекти.

"Почали тиснути і психологічно видавлювати свідчення: "Підпиши відмову від своєї фірми". Слідчий говорив: "Починай розповідати, тому що зараз заведемо в камеру - почнемо допит по-іншому", - розповів бізнесмен журналістам.

Приводом для ув'язнення бізнесмена стала ситуація, яка склалася навколо компанії "Софт Оіл", що підписала контракт на постачання масла базового в Україну. У кінці травня в Миколаїв прийшли два танкери з товаром. З дозволу і під контролем митниці в Миколаєві масло було злито, відібрані зразки для аналізів. 28 травня лабораторія видала висновок, що декларант правильно визначив код товару. Це підтверджувало митні декларації на імпорт. Була оплачена перша частина зборів у 8 млн грн. Однак директор компанії просто зник, а вантаж виявився заблокований за клопотанням Податкової міліції Дніпропетровської області.

Незабаром невідомі шантажисти почали вимагати викуп за зняття арешту. Як зазначив Олійник, просили надати "фінансову підтримку податковій міліції".

"Вона сказала, що є представником від керівництва податковій міліції Дніпропетровської області. За звільнення масла була озвучена сума 180 тис. доларів. Вона пояснили пропорцію, як буде розподілена ця сума: частина - в податкову поліцію Дніпропетровської області, частина - для Миколаївської митниці», - розповів адвокат Роман Могила.

Юристи компанії звернулися до всіх держінстанцій і домоглися зняття арешту з масла. ДБР почало слідство проти викрадачів. 28 серпня масло було заарештовано повторно. Самі ж представники ДФС вийшли на юристів підприємця з пропозицією "продати" директора фірми.

"Подзвонив Юрій Францен. Це оперуповноважений Дніпропетровської податкової міліції. Він мені заявляє, що він прийшов від керівника і є пропозиція, яке полягала в тому, що за грошову винагороду я повинен назвати місце, де знаходиться Суворов, а також допомогти притягнути його до кримінальної відповідальності. Допомогти переконати його, що треба дати свідчення, які будуть його компрометувати за злочини, які він не скоював. 20 тисяч доларів", - розповів адвокат Єгор Латайко.

За його словами, ще 20 тисяч доларів фіскали пропонували за співвласника фірми Дмитра Олійника.