RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Призведе до подорожчань та контрабанди: "Укртютюн" попередив про проблеми з поправкою до проекту 1049

Асоціація "Укртютюн" звернулася до народних депутатів з проханням під час розгляду законопроекту №1049 про запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соцстрахування відхилити поправку депутатів від "Слуги народу" О.Дубинського та О.Юрченка про введення торгівельних націнок на тютюнові вироби.

Про це йдеться у звернення асоціації.

На думку експертів, така ініціатива призведе до обмеження конкуренції між виробниками та імпортерами, а також підприємствами роздрібної торгівлі, і стане додатковим фактором для подорожчання тютюнових виробів і стимулюватиме зростання нелегальної торгівлі.

"Зазначена поправка внесена з порушенням регламенту не пов’язана зі змістом законопроекту, не узгоджується зі статтями Господарського кодексу та є антиконкурентною", - переконують в "Асоціації".

За підрахунками експертів, таке нововведення призведе до зростання ціни сигарет на 18% (в середньому 7 грн на пачку) до підвищення ціни, обумовленої збільшенням акцизного податку на 20% з січня 2020 року (в середньому 6 грн на пачку), як це передбачено Податковим кодексом.

"Це означатиме здорожчення сигарет в середньому на 13 грн, що призведе до додаткового зростання обсягу нелегальної торгівлі. З точки зору виробника виробництво сигарет в України за умови запропонованого розподілу доходу між виробником і підприємствами торгівлі стає економічно невиправданим. Разом з тим зазначений розподіл не розповсюджуватиметься на виробництво сигарил, сигар і тютюну для самокруток", - пояснюють фахівці Асоціації.

Депутатів просять під час розгляду законопроекту № 1049 у другому читанні наполягти на винесенні вказаної поправки на окреме голосування та відхилити її.

4 жовтня Верховна Рада планує розглянути у другому читанні проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (реєстр. № 1049 від 29.08.2019).

На засіданні профільного комітету 3 жовтня була підтримана внесена народними депутатами Юрченком та Дубінським поправка №8 до законопроекту, якою встановлюються оптово-відпускні та роздрібні ціни на тютюнові вироби (торговельні націнки).

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес